Hlavní obsah

Pohřební zřízenci táhli v rakouském domově důchodců rakev s nebožtíkem skrz jídelnu v době oběda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen těžko uvěřitelnou bezohlednost projevili zaměstnanci pohřební služby v Salcburku, když do tamního domova důchodců přijeli pro nebožtíka a rakev s jeho tělem pak přesouvali na pojízdném nosiči přes zcela zaplněnou jídelnu v době oběda.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Najednou se otevřely dveře a v místnosti rázem propukla strašidelná atmosféra. Dva zřízenci sunuli rakev skrz jídelnu plnou lidí. Ani slovo lítosti nebo omluvy,“ vylíčila otřesné okamžiky jedna z klientek ústavu pro list Kronen Zeitung.

„Dokonce nás napadlo, jestli nejde o nějaký špatný aprílový žert,“ dodala v narážce na fakt, že událost se odehrála na Velikonoční pondělí 1. dubna.

Kritici přisoudili odpovědnost také vedení ústavu, to se ale od nechutného přehmatu překvapivě distancovalo. „Z etického hlediska je to samozřejmě katastrofa. Pohřební služba je institucí spravovanou městem a na její termíny nemáme vliv,“ uvedl ředitel tím, že pečovatelské ústavy mají „zcela jiné problémy“. Udělají prý ale vše pro to, aby se něco podobného neopakovalo.

Událost vyvolala bouři na sociálních sítích. „To je více než děsivé. Naprostý nedostatek úcty k živým i mrtvým,“ napsal jeden uživatel. „To tam snad nemají i jiný východ než ten, k němuž se jde skrz jídelnu? Nevěřím, že ne,“ přidal se další.

„Většina poskytovatelů služeb v pohřebnictví je určitě citlivější. Něco takového, o čem se tady píše, přece vůbec není možné. To prostě nejde,“ uvedl další účastník diskuse.

Ve stavu toxické psychózy vjel autem do domova důchodců. Za fatální následek jde do vězení na pět let

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám