Hlavní obsah

Podvodník se vydával za amerického vojáka. Chtěl vylákat od Slovenky 385 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaašedesátiletá žena ze slovenského okresu Levice naletěla podvodníkovi, když chtěla poslat 16 tisíc eur (385 tisíc korun) domnělému vojákovi americké armády. Transakci na poslední chvíli zabránili pracovníci banky.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Jak informuje slovenská policie na sociální síti, žena dostala mail od muže, který se vydával za amerického vojáka působícího v Sýrii. „Jejich konverzace trvala přibližně měsíc na denní bázi,“ uvedla policie.

V uplynulých dnech podvodník požádal ženu o finanční pomoc, která mu měla pomoct vystoupit ze služby v ozbrojených silách a pak by mohl přicestovat za ní na Slovensko.

„Žena obdržela číslo účtu a šla do banky, aby zrealizovala převod. Pracovnice banky upozornila kolegy, kteří se podobnými podvody zabývají, a ti zjistili, že podezřelý účet je vedený v Bulharsku. Peníze nepřevedli a zavolali policii,“ dodala slovenská policie.

Vyšetřovatelka zahájila v tomto případě trestní řízení pro přečin podvodu spáchaného ve stadiu pokusu.

Policie navíc upozornila, že legenda o americkém vojákovi na misi byla úspěšně použita podvodníky v několika případech, kvůli čemuž ženy přišly o značné částky. „Doporučujeme rozvážnost na sociálních sítích a neposílat peníze neznámým osobám,“ upozornila policie.

Jsme policisté, dejte všechny své peníze před dům, zavolali podvodníci seniorce na Slovensku. Poslechla

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám