Hlavní obsah

Počet obětí hurikánu Ian na Floridě vzrostl na nejméně 47, jiné zdroje uvádí 72

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet obětí hurikánu Ian na Floridě podle agentury AP vzrostl na 47, americká televize ABC uvádí nejméně 72 mrtvých. Předchozí informace o obětech hovořily o nejméně třech desítkách. Záchranáři stále prohledávají trosky ve zdevastovaných oblastech. Floridu navštíví ve středu americký prezident Joe Biden s manželkou, už v pondělí pojedou do Portorika, které se vzpamatovává z následků hurikánu Fiona. Informovala o tom v neděli agentura AP s odvoláním na oznámení Bílého domu.

Foto: Profimedia.cz

Následky hurikánu na Floridě

Článek

Záchranáři podle sobotních údajů pomohli více než tisícovce lidí ze zaplavených oblastí na jihozápadě Floridy a v její centrální části. Stále ale také nachází nové oběti, z nichž většina se utopila kvůli obrovským vlnám, které hurikán způsobil.

Ian udeřil na Floridu ve středu jako hurikán čtvrté kategorie, co do síly větru se blížil nejvyšší, páté kategorii, a byl tak jedním z nejsilnějších, jaké kdy tuto oblast postihly. Hurikán posléze zeslábl na tropickou bouři a pak opět zesílil a jako hurikán prvního stupně zasáhl Severní Karolínu, provázel ho vítr o rychlosti přes 140 kilometrů v hodině. V Severní Karolíně si vyžádal čtyři oběti a než dorazil na Floridu, způsobil smrt tří lidí na Kubě. V sobotu opět zeslábl a nyní postupuje nad Atlantikem dále na sever podél amerického pobřeží.

Hurikán Ian může mít už stovky obětí, tvrdí šerif

Amerika

Hurikán způsobil na Floridě také rozsáhlý výpadek proudu, v sobotu večer tam bylo bez dodávek elektřiny ještě skoro milion odběratelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám