Hlavní obsah

Pilot chtěl nahlásit poruchu rádia, nahlásil únos letadla

Falešný poplach vzbudil v úterý na letišti JFK v New Yorku pilot dopravního letadla aerolinek JetBlue. Krátce před odletem do Los Angeles chtěl pracovníkům řízení leteckého provozu nahlásit poruchu rádia, namísto toho však zadal kód, který signalizoval únos letadla, píše deník NY Post.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dopravní letadlo se 158 cestujícími na palubě už se pomalu chystalo k odletu, když pilot zaznamenal poruchu rádia. Problém chtěl ihned nahlásit speciálním kódem pracovníkům v řídící věži, omylem však nahlásil únos letadla.

Letadlo krátce na to obklopily pohotovostní složky. Ozbrojení policisté poté kontrolovali všechny cestující, kteří na palubě údajně strávili téměř dvě hodiny, než byli puštěni zpět do terminálu.

„Let s číslem 1623 zaznamenal krátce před odletem poruchu rádia, která vyústila ve falešný poplach směrem k řídící věži. Letadlo bylo vyklizeno a posláno na inspekci,“ řekla v prohlášení mluvčí společnosti JetBlue Paula Acevedová.

Incident způsobil velké zpoždění. Letadlo mělo odletět o půl osmé ráno tamního času, cestující ale nakonec odletěli náhradním letadlem až krátce před půl dvanáctou v noci.

Reklama

Výběr článků

Načítám