Hlavní obsah

Pět lidí si rozdělí 50 tisíc dolarů za údaje k dopadení útočníka z metra

Pět lidí, kteří poskytli klíčové informace vedoucí k zadržení muže podezřelého z útoku v newyorském metru, si rozdělí odměnu 50 000 dolarů (zhruba 1,1 milionu Kč). Informovala o tom newyorská policie.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Frank James, muž podezřelý ze střelby v metru v Brooklynu, před policejním okrskem v New Yorku

Článek

„Vážíme si všech, kdo reagovali na naši žádost o informace k vypátrání tohoto podezřelého, včetně těch, jejichž tipy se nepotvrdily,“ uvedla policie.

Podle obhájců na policejní linku zavolal i sám podezřelý, aby se policii vydal, upozornila agentura Reuters.

Muže podezřelého z úterního útoku na metro v New Yorku, při němž utrpěly zranění zhruba tři desítky lidí, zatkla policie ve středu po téměř 30 hodinách intenzivního pátrání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie při pátrání po podezřelém muži zabavila jeho dodávku.Video: AP/Reuters

Dvaašedesátiletý Frank James podle obžaloby odpálil při úterní ranní špičce ve voze metra dýmovnici a následně začal střílet do lidí. Deset jich postřelil a dalších asi 20 cestujících utrpělo jiná zranění, nikdo však nezemřel.

Vytáhl sekeru, pak pistoli a střílel, popisují cestující z newyorského metra

Amerika

Motiv činu zatím není jasný, policie ve středu uvedla, že nepřišla na jakékoliv Jamesovy vazby na mezinárodní či vnitřní teroristické organizace.

Podezřelý nicméně v poslední době zveřejňoval hněvivá videa na serveru YouTube, v nichž mimo jiné nadával na starostu Erica Adamse, zacházení s bezdomovci v metru a na rozšíření ozbrojeného násilí. Podezřelý čelí obvinění z útoku na veřejnou dopravu, což je federální teroristický zločin, za který hrozí až doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám