Hlavní obsah

Parte příslušníka wehrmachtu vyvolalo v Rakousku protesty

Právo, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Protesty vyvolal v Rakousku obsah smutečního oznámení Elisabeth Richardové, že zemřel její manžel Ludwig, bývalý příslušník 2. tankové divize v letech 1938-45. Parte zveřejnily rakouské noviny Salzburger Nachrichten.

Foto: Ivana Borovková

Dva osmičlenné týmy ASEKOL podpořily sledge hokejisty - kapitána české reprezentace Zdeňka Šafránka a brankáře Jana Matouška

Článek

Vdova mezi vyznamenáními uvádí Železný kříž II, Medaili za zimní bitvu na východě, Medaili za obsazení Čech a Moravy a slibuje: "Zůstane pro nás navždy vzorem!"

Rakouská Kancelář pro lidsky důstojné uspořádání společnosti v protestu kancléři Wolfgangu Schüsselovi a prezidentovi Heinzi Fischerovi zdůraznila, že respekt a úctu spíše zasluhují ti, kteří byli zavražděni jednotkami wehrmachtu či SS.

Günther Schatzdorfer z Vídně rozeslal rakouským institucím žádost, aby nedovolily podobné oslavování účasti na hrůzách třetí říše a aby stát lidem jako Richard posmrtně odebral vyznamenání, která jim za života udělil. Za špatný vtip označil, že Medailí za obsazení Čech a Moravy se pyšní někdo, kdo počítal ke svému impériu firmy, jako jsou Albus Bratislava a Welcome Touristik Praha.

Související témata:

Výběr článků

Načítám