Hlavní obsah

Pařížské hotely před olympiádou vyrukovaly do boje proti štěnicím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pařížské hotely masivně vytáhly do boje proti štěnicím, aby si neudělaly ostudu před nadcházejícími letními olympijskými hrami. Firmy, které se specializují na detekci a likvidaci parazitů, jsou zahlcené objednávkami od ubytovacích zařízení nejen přímo v metropoli, ale v celé aglomeraci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hotely tím reagují na zvýšený výskyt štěnic v dopravních prostředcích a kulturních zařízeních v minulých měsících, kterého si všimla i světová média právě v souvislosti s olympiádou. Ta se uskuteční na přelomu července a srpna.

Podle deníku Le Parisien vyvíjejí hoteliéři enormní úsilí, aby se ujistili, že v jejich zařízeních není žádný obtížný hmyz.

„Hotely nestojí o negativní reklamu s fotkami štěnic, které by mohly zaplavit rezervační platformy. Objednávají si proto preventivní kontroly svých pokojů,“ řekl Sébastien Pizzocaro, prezident syndikátu expertů, kteří provádějí inspekce s pomocí speciálně cvičených psů.

Likvidace štěnic svépomocí bývá většinou neúčinná. Co radí profesionální deratizátoři?

Komerční články

Kontroly umožní hotelům včas detekovat případné zamoření svých prostor nežádoucími parazity ještě před příchodem největší vlny turistů. Za jeden prověřený pokoj si inspektoři účtují v průměru 30 eur (740 Kč). Pokud by štěnice někde našli, snaží se je vyhubit párou.

Loni na podzim zachvátila francouzskou metropoli v souvislosti se štěnicemi úplná hysterie. Lidé si stěžovali na jejich výskyt ve vlacích, metru, kinech, ale i domácnostech a snímky zveřejňovali na sociálních sítích.

Také vláda musela přiznat, že výskyt těchto parazitů se po celé zemi v posledních letech razantně zvýšil. V letech 2017 až 2022 se prý s těmito škůdci potýkalo jedenáct procent domácností.

V souvislosti se štěnicemi se mezitím objevily případy, kdy falešní inspektoři prováděli kontroly a poté si naúčtovali za hubení hmyzu přehnané částky, ačkoli zákrok vůbec nebyl zapotřebí.

Nikdo není v bezpečí. Paříž zaplavily štěnice, jsou v MHD i kinech

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám