Hlavní obsah

Padesátiletý Íránec je ve vazbě kvůli zneužití 11leté dívky na koupališti v Magdeburku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátiletý muž původem z Íránu měl sexuálně obtěžovat nejméně čtyři dívky v bazénu v německém Magdeburku. Je podezřelý, že jednu z nich dokonce zneužil.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Slunečné počasí přálo koupalištím i na přelomu září a října

Článek

„Je podezřelý, že minulou sobotu v několika případech prováděl sexuální akty před dětmi ve věku od devíti do dvanácti let,“ sdělil podle listu Bild v pondělí policejní mluvčí Stefan Brodtrück.

V jednom případě prý Íránec přinutil jedenáctiletou dívku, aby se ho dotýkala v oblasti genitálií, což je podle trestního zákona považováno za sexuální zneužití.

Podle informací deníku Bild k útokům údajně došlo v převlékárně dětského bazénu Nemo.

Po zalarmování policie se policistům podařilo padesátiletého muže zadržet ještě na koupališti. Prokurátor podal návrh na vzetí do vazby. Ještě v neděli soudce vydal zatykač. Podezřelého převezli do nápravného zařízení a nyní je ve vazbě, kde čeká na soud.

Policie hledá další oběti

Vyšetřovatelé v současné době nemohou vyloučit, že obětí, které muž v sobotu na koupališti zneužil či obtěžoval, je ještě více.

Policie proto žádá veřejnost o pomoc. „Kdokoli, kdo by mohl něco vidět nebo si něčeho všimnout, nebo se dokonce sám stát obětí, ať se neprodleně přihlásí,“ vyzvala.

V polovině září vyvolal zděšení případ v Kolíně nad Rýnem: ve venkovním bazénu lázní Agrippa osm mladých mužů (16 až 26 let) obtěžovalo a sexuálně zneužívalo třináctiletou dívku. Jeden z Iráčanů, 16letý hoch, údajně dívce sahal pod plavky.

Dívce se podařilo osvobodit a přivolat pomoc. Plavčíci zalarmovali policii, která všechny podezřelé zadržela. Mezitím byli propuštěni a vyšetřování pokračuje.

Osm mladíků na plovárně sexuálně obtěžovalo 13letou německou dívku

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám