Hlavní obsah

Osm mladíků na plovárně sexuálně obtěžovalo 13letou německou dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá kriminální policie vyšetřuje případ sexuálního obtěžování a zneužití třináctileté dívky na plovárně v Kolíně nad Rýnem ze strany osmi mladíků či mužů ve věku 16 až 26 let. Incident se odehrál ve vnějším bazénu místního plaveckého areálu Agrippabad.

Foto: Profimedia.cz

Plavecký areál Agrippabad v Kolíně nad Rýnem.

Článek

Dosavadní šetření podle deníku Bild ukázalo, že podezřelí dívku ve vodě obklíčili, obtěžovali a mezi sebou si ji přehazovali.

Šlo o tři šestnáctileté mladíky, tři 21leté muže, jednoho 22letého a jednoho 26letého muže. „Čtyři z nich mají syrské a tři turecké státní občanství,“ upřesnila policie.

Zbývajícím podezřelým je 16letý Iráčan, který se v jednu chvíli potopil a sáhl dívce rukou pod spodní díl plavek. Podle citovaného deníku je napadená dívka Němka, která na plovárnu přišla s kamarádkami. Žádného z útočníků prý neznala.

Dívce se nakonec podařilo uniknout, načež o incidentu ihned informovala plavčíka. Ten neváhal a zavolal na tísňovou linku.

Během chvíle dorazilo k areálu sedm policejních aut, jejichž posádky stačily podezřelé muže zadržet u východu z koupaliště právě ve chvíli, kdy se snažili utéci.

Policie hledá další svědky

Jeden z návštěvníků plovárny jako svědek potvrdil, že muži dívku obtěžovali. Případ nyní vyšetřuje oddělení kriminální policie, které se specializuje na sexuální delikty.

Kriminalisté zjistili totožnost podezřelých a poté je propustili. Vyslechli také zmíněného svědka a rovněž obtěžovanou dívku v přítomnosti jejích rodičů. Současně vyzvali další případné svědky události, aby se přihlásili a pomohli k důkladnějšímu objasnění incidentu.

Zareagovala na něj i plovárna. „Jsme rádi, že náš plavčík reagoval okamžitě a v klidu vyrozuměl policii. Naši zaměstnanci jsou na takové situace proškolení,“ reagoval na incident mluvčí areálu Agrippabad.

Plavčík v Rakousku skopl z věže do bazénu mladíka, který sbíral odvahu ke skoku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám