Hlavní obsah

Ohňostroje, světlomety, barevné balonky. Dobrovolníci v Německu se snaží všemi způsoby najít šestiletého autistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblast městečka Bremervörde v Dolním Sasku převrátily stovky policistů, hasičů a dobrovolníků vzhůru nohama. Lidé obrátili doslova každý kámen, aby našli šestiletého autistického Ariana, který se z domova ztratil v pondělí krátce po sedmé hodině večer. Zatím marně.

Po malém Arianovi se marně pátrá od pondělí.Video: Reuters

 
Článek

Svoz odpadků se na páteční dopoledne v oblasti zrušil, všechny se musí prozkoumat, zda se tam chlapec neschoval kvůli chladu. Z domova se ztratil jen v teplácích a svetru bez jakéhokoliv dalšího teplejšího oblečení.

Kromě toho majitelé musejí otevřít a zpřístupnit všechny kůlny a garáže, aby bylo možné je prohledat. Hasiči současně otevřou poklopy šachet a kanálů, aby se vyloučila možnost, že by se tam mohl chlapec nějakým způsobem dostat.

Pátrací týmy zkoušejí od čtvrtka další možnosti. Z reproduktorů znějí dětské písničky a na všemožných místech jsou připevněné barevné balonky, na které chlapec dobře reaguje. Balonky byly připevněny na 17 místech v nedalekém lesním porostu a jeho okolí, píše deník Bild.

Zapínaly se světlomety, které vytvářely silné kužely světla. Těmito prostředky se snaží přilákat Arianovu pozornost. Chlapec nemluví a nedokáže se vyjádřit, což ztěžuje pátrání.

Byly instalovány lampy a fotopasti (pro divokou zvěř), na které reaguje tepelná energie lidí a zvířat, přenáší pohyb do mobilního telefonu a spouští fotografování. Odpálily se ohňostroje, které má Arian rád, ale zatím nic z toho nepřineslo úspěch. Chlapec jako by se do země propadl.

Pátrání podél řeky Oste záchranáři ukončili. V pátek by se měla opět prohledat oblast, kde chlapec žije.

Arian si sám odemkl a odešel z domova v pondělí večer kolem 19:15 hodin. Od té doby se po něm intenzivně pátrá.

Šestiletý autista z Německa beze stopy zmizel. Hledají ho stovky policistů s nejmodernější technikou

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám