Hlavní obsah

Šestiletý autista z Německa beze stopy zmizel. Hledají ho stovky policistů s nejmodernější technikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky policistů, hasičů a dobrovolníků pátrají druhým dnem po šestiletém Arianovi, který beze stopy zmizel z domova v městečku Bremervörde v Dolním Sasku. Autistický chlapec nepozorovaně odešel v pondělí večer z domu, kde ho měl na starost jeho otec.

Pátrání po šestiletém chlapci, který zmizel v městečku Bremervörde v Dolním SaskuVideo: Reuters

 
Článek

„Chlapec se nedávno naučil otevírat zamčené dveře. Zřejmě tak se dostal ven,“ řekl policejní mluvčí týdeníku Focus. Otec okamžitě informoval policii a po chlapci se začalo pátrat. Stovky záchranářů pročesávaly okolí chlapcova domu. Bohužel, nedaleko je velká zalesněná oblast.

Když Arian zmizel z domu, na sobě měl jen tepláky s dračím vzorem, svetr a ponožky. Teploty v posledních dvou dnech klesly pod nulu, což je pro dítě v lehkém oblečení život ohrožující.

Britská policie zatkla maniaka, který střílel z kuše na kolemjdoucí

Evropa

Kromě stovek hasičů a policistů se do pátrání zapojil německý Červený kříž, Německá společnost pro záchranu života a řada dobrovolníků. Nasazen byl také vrtulník s termovizí, pátrací psi, drony a sonarový člun.

„Bohužel v současné době nemáme žádnou stopu, žádné vodítko k tomu, kde by chlapec mohl být,“ řekl policejní mluvčí ve středu brzy ráno. Na dopoledne byly povolány další síly pořádkové policie.

Policie v úterý oznámila, že chlapec je autista a nereaguje na řeč. „To situaci a pátrání po něm velmi ztěžuje. Musíme pátrat velmi pečlivě, musíme předpokládat, že nás sám nekontaktuje,“ řekl policejní mluvčí.

Policie vyzvala obyvatele města, aby zkontrolovali záznamy ze soukromých kamer, zda na záznamech není chlapec zachycen.

Francouzský chlapec Émile pohřešovaný od loňského léta byl nalezen mrtev

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám