Hlavní obsah

Odboráři ze slovenské Detvy ukončili blokádu

Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Odboráři ze slovenského závodu PPS Detva ukončili blokádu silnice mezi Zvolenem a Lučencem. Učinili tak po telefonátu s jejich předáky, které přijal premiér Mikuláš Dzurinda. Asi 70 odborářů pod dohledem policie blokovalo silnici od čtvrtka. Žádají věřitele zkrachovalé fabriky o urychlený prodej strojíren, aby do podniku mohl vstoupit zahraniční investor.

Článek

Předseda vlády v Bratislavě vyjádřil odborářům podporu a vyzval věřitele, aby začali urychleně konat. "Neprodlužujte to, nehledejte komplikace a začněte konat v souladu se zájmy státu i fabriky," uvedl Dzurinda. Premiér varoval, že pokud se nenajde v dohledné době řešení pro patovou situaci v PPS Detva, využije všechny dostupné možnosti a podnikne potřebné kroky. Blíže to však nespecifikoval.

Blokáda skončila

Odboráři zablokovali silnici ve čtvrtek ráno a způsobili na důležité trase dopravní komplikace. Policie se jim v tom pokusila zabránit a speciální jednotka měla připravená dokonce i vodní děla. Odboráři se však přemístili jinam, kde se jim podařilo přerušit dopravu. Policie ji odklonila na 18kilometrovou objížďkovou trasu přes obec Vígľaš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám