Hlavní obsah

Obrat v největší pedofilní aféře ve Franici, žalobkyně lhaly

Právo, DPA, lan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAINT-OMER

K nečekanému obratu došlo v úterý v procesu, v němž bylo 17 obyvatel jednoho domu v severofrancouzské obci Outreau obžalováno z hromadného pohlavního zneužívání dětí. Dvě hlavní žalobkyně přiznaly, že si obvinění třinácti sousedů vymyslely jejich děti a ony je podpořily.

Foto: Marcel Vašut

Oficiální kasička je umístěna v recepci Campingu Rožnov

Článek

"Lhala jsem. Nechtěla jsem, aby někdo označil děti za lháře, a tak jsem podpořila jejich nepravdivou výpověď," přiznala Myriam, matka tří malých obětí, které zřejmě označovaly za pedofily všechny, kdo se jim znelíbili.

Myriam (37), její manžel Thierry (40) a další pár ovšem zneužívání vlastních i cizích dětí ve skupinovém sexu přiznali a riskují až dvacetileté vězení. Právě tím, že sociální pracovníci zjistili v roce 2000 na jejich dětech stopy sexuálního zneužívání, aféra vypukla. [celá zpráva]

Třináct obžalovaných, kteří jsou od roku 2001 ve vazbě, se při přelíčení v úterý večer zhroutilo. "Přišel jsem o všechno - své děti, dům, studia," naříkal obviněný soudní úředník Alain Marecaux, "teď si mi ulevilo, tři roky jim vysvětluji, že jsem nic neudělal."

"Soud věřil dětem a způsobil justiční katastrofu. Justice odbyla svou práci. Ale spravedlnost nakonec zvítězila," řekl advokát jedné z obžalovaných.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám