Hlavní obsah

Oběti bratislavské nehody jsou studenti, dnes jim měl začít semestr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Mezi pěti oběťmi a pěti těžce zraněnými tragické noční nehody v Bratislavě jsou většinou studenti. „Někteří měli v pondělí poprvé nastoupit na vysokou školu,“ potvrdil na místě nehody slovenský ministr vnitra Roman Mikulec.

Místo nehody v Bratislavě.Video: Policie SR/Facebook

 
Článek

Zastávka hromadné dopravy Zochova je přestupní místo z bratislavského hlavního nádraží na Mlýnskou dolinu, kde jsou studentské koleje. V neděli večer cestuje tímto směrem velké množství studentů, kteří mají v pondělí nastoupit do škol.

Řidič osobního vozu Škoda Superb dvě hodiny před půlnocí nezvládl řízení vozu a ve velké rychlosti vyletěl na zastávku plnou lidí.

„Řidič musel jet velmi rychle. Viděl jsem to místo, a  jak daleko to auto ještě jelo po nárazu do lidí, je až nepochopitelné,“ uvedl Mikulec. Televize Joj uvedla, že řidič jel rychlostí asi 130 kilometrů v hodině.

Na místě nebyla žádná brzdná stopa a vůz zastavil až o sto metrů vzdálenou zeď. Policejní prezident Štefan Hamran potvrdil, že řidič byl opilý. Bylo mu naměřeno 1,6 promile.

(Informace o množství alkoholu v dechu řidiče se během dopoledne lišily. Původně policie uvedla 1,6 promile, později ovšem policejní prezident uvedl: „Řidiči bylo naměřeno 0,8 promile.“ Posléze policie upřesnila, že se policejní prezident přeřekl, mínil 0,8 mg/l, což odpovídá 1,6 promile, pozn. red.)

Podle policejního prezidenta řidič výrazně překročil povolenou rychlost a po nehodě se choval agresivně k policistům a záchranářům.

Podle neoficiálních informací byl řidičem generální sekretář slovenského deaflympijského výboru Dušan Dědeček.

Při nehodě zemřelo pět lidí a pět osob se vážně zranilo. „Tři lidé podlehli těžkým zraněním na místě, čtvrtého se snažili záchranáři oživovat, ale neúspěšně. Lékař musel i v tomto případě konstatovat smrt,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Slovenská policie na sociální síti informovala, že v nemocnici podlehla zraněním 21letá dívka, která se tak stala pátou obětí nehody.

Další osoba je v kritickém stavu a byla uvedena do umělého spánku. „Další pacient bojuje o život. Naši zdravotníci dělají vše pro jeho záchranu,“ řekla mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Foto: Hasičský a záchranný sbor Slovenské republiky

Tragická dopravní nehoda v Bratislavě.

Svědci byli po nehodě otřesení. „Vystoupil jsem z autobusu, velmi pomalu jsem šel k tabuli odjezdů, když mi za zády profrčelo auto a odhodilo lidi kolem. Pomáhali jsme, jak jsme uměli. Dál to popisovat nebudu z úcty k lidem,“ uvedl jeden ze svědků nehody.

Další mladý muž řekl, že vůz zachytil jeho přítele, který stál od něj ve vzdálenosti několika centimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám