Hlavní obsah

Airbus plný lidí nouzově přistál v pšenici u Novosibirsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Airbus A320 ruských Uralských aerolinií, který letěl ze Soči do Omsku, v úterý ráno nouzově přistál na pšeničném poli v Novosibirské oblasti. Na palubě bylo 159 cestujících včetně 23 dětí a šest členů posádky, uvedla agentura TASS.

Airbus plný lidí přistál u Novosibirsku na poli, měl technické problémyVideo: Reuters

 
Článek

Podle prvních zpráv nebyl nikdo zraněn.

Posádka se rozhodla přistát nouzově na poli vědomě, ještě před dosednutím žádala o možnost nouzově přistát kvůli technickým problémům na letišti v Novosibirsku. Hlásila potíže s hydraulickým systémem. Obávala se také selhání brzd. Na letiště však už airbus nedoletěl.

„Dosedli na velkém pšeničném poli. Bylo velké štěstí, že ho našli. Je to největší pole, které tu máme,“ řekl TASSu šéf okresní správy Oleg Konnoka.

Na Kamčatce přestaly létat české L-410. Nejsou náhradní díly

Evropa

Posádka dosedla na motorové gondoly, takže trup zůstal nepoškozen. Cestující pak sjeli z letadla po evakuačních skluzavkách. Zraněn nebyl nikdo, ale pomoc zdravotníků potřebovali dva lidé s vysokým tlakem a astmatem. Další dva s modřinami byli pro jistotu posláni na rentgen, uvedla agentura TASS.

Foto: Profimedia.cz

Airbus plný lidí přistál v Rusku na poli, měl technické problémy

Ruský vyšetřovací výbor nouzové přistání vyšetřuje pro možné porušení pravidel bezpečnosti provozu v letecké dopravě, uvedla TASS.

Nouzové přistání A320 na poli je další mimořádnou událostí v ruské letecké dopravě. Ruské aerolinky nemohou kvůli sankcím své airbusy a boeingy opravovat v příslušných centrech, a tak přibývá problémů, protože se stroje opotřebovávají a chybějí náhradní díly.

Foto: Reuters

Airbus plný lidí přistál v Rusku na poli, měl technické problémy

Reklama

Výběr článků

Načítám