Hlavní obsah

Nizozemsko sází na vylepšené posilující vakcíny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za několik týdnů obdrží všichni obyvatelé Nizozemska starší 12 let pozvánku k očkování další posilující dávkou vakcíny proti koronavirům, která bude sestávat z aktualizované mRNA vakcíny.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Server DutchNews.nl citoval Ernsta Kuiperse, nizozemského ministra zdravotnictví, podle něhož modifikovaná vakcína poskytuje lepší ochranu proti novým variantám koronaviru SARS-CoV-2 než současné vakcíny dostupné na jednotném trhu Evropské unie, ale musí ji ještě schválit Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA), což se očekává na začátku září.

Vakcinologové: Čtvrtá dávka proti covidu plošně? Ne!

Koronavirus

To umožní nizozemským orgánům rozeslat první výzvy k očkování nejzranitelnějším osobám a zdravotnickým pracovníkům nejvíce ohroženým šířením viru již v polovině září.

Francie a Zéland zcela uvolňují vstup

Ve Francii přestala od pondělí platit epidemiologická omezení pro vstup do země ze zahraničí. Nově příchozí už podle stanice France 24 nemusejí při vstupu do země předkládat platné potvrzení o očkování proti covidu-19 nebo negativní výsledek testu na koronavirus. Příchozí ze zemí EU se kromě toho při vstupu dosud prokazovali i potvrzením o nedávném překonání covidu, což teď také není nutné.

Počet nakažených covidem roste, jaká pravidla nyní platí

Domácí

Nový Zéland v pondělí plně otevřel své státní hranice návštěvníkům ze zahraničí. „Očekáváme však, že návrat zahraničních turistů a studentů začne po zrušení protipandemických opatření jen pozvolna,“ řekl podle televize Sky News René de Monchy, šéf novozélandské státní agentury pro cestovní ruch.

Reklama

Výběr článků

Načítám