Hlavní obsah

Newsweek se omlouvá za zprávu o Guantánamu a koránu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Možnou chybu přiznal americký týdeník Newsweek ve svém článku o znesvěcení koránu, jehož se měli dopustit vyšetřovatelé v americké věznici Guantánamo na Kubě při výsleších islámských zajatců.

Článek

"Soucítíme s oběťmi násilných demonstrací i s americkými vojáky, kterých se aféra týká," omluvil se v neděli představitel listu Mark Whitaker. "Jiné sdělovací prostředky také informovaly o znesvěcení koránu na Guantánamu a opíraly se přitom jen o svědectví bývalých zajatců.

Domnívali jsme se, že má cenu zveřejnit i naši informaci, protože nám jeden americký představitel potvrdil, že vládní vyšetřovatelé našli důkaz," uvedl Newsweek 9. května napsal, že vyšetřovatelé "pokládali korán na toalety a nejméně v jednom případě knihu spláchli". Když ale po vypuknutí protestů v islámských zemích redakce u svého zdroje informaci ověřovala, nebyl si tento činitel podle Whitakera už tak jist.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám