Hlavní obsah

Nepustím tě. Zoufalý otec drží za ruku zavalenou dceru

Aktualizováno

Zoufalství a nekonečná bolest přikovaly Mesuta Hancerse k domu, v jehož troskách zahynula jeho 15letá dcera Irmak. Jeho ruka drží její, mezi otcem a jeho mrtvým dítětem se nacházejí tuny trosek. Irmak je stále ve své posteli s růžovým povlečením. Dívku zabily padající části budov, když se v pondělí brzo ráno začala země v tureckém městě Kahramanmaras otřásat.

Foto: Profimedia.cz

Mesuta Hancers drží za ruku svou mrtvou patnáctiletou dceru Irmak

Článek

Nenechám tě samotnou, zoufá si Hancers a křečovitě drží ruku své mrtvé dcery. Bolest otce, který přišel o své dítě, je nekonečná. Jeho příběh zaznamenaný na fotografii, jež vydá za tisíc slov, je však jen jednou z tragédií 13,5 milionu lidí, které postihlo zemětřesení na jihozápadě Turecka a v severní části Sýrie.

Počty obětí se děsivě zvyšují. Země v nové bilanci zveřejněné ve středu informovala o více než 8500 mrtvých a na 40 tisících zraněných.

Obětí bude zřejmě mnohem víc

Devastace způsobená dvěma zemětřeseními o síle 7,8 a 7,5 stupně, bude nepochybně daleko větší, upozorňují odborníci. Expert na zemětřesení Ahmet Ercan v časopise The Economist odhaduje, že pod troskami může být uvězněno přes 180 tisíc lidí a naprostá většina z nich jsou mrtví. Zřítily se rozsáhlé obytné bloky.

Foto: Profimedia.cz

Zoufalý otec doslova přikovaný k troskám domu ve městě Kahramanmaras

V souvislosti s rozsáhlou devastací se rozproudila debata o tom, zda a jak se dodržují stavební předpisy.

„Na papíře mohou být všechny stavby odolné proti zemětřesení. Ale stačí se podívat na snímky z postižených oblastí,“ upozornila Serap Gülerová, německá poslankyně za CDU, která je tureckého původu.

Totální apokalypsa: Záběry z dronů ukazují zkázu v Turecku

Zahraniční

Výběr článků

Načítám