Hlavní obsah

Není v tom rozpor, řekl Peskov k ústupu Rusů z „navždy ruských“ území

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Přeměna zvláštní vojenské operace na Ukrajině, jak Rusko invazi nazývá, na protiteroristickou operaci se neprojednávala, prohlásil ve středu mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. Uvedl také, že není žádný rozpor v tom, že ruská armáda ustupuje na Ukrajině z území, o nichž Kreml prohlásil, že budou navždy ruská.

Foto: Sputnik, Reuters

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov

Článek

Mluvčí prohlásil, že Putin v současné chvíli neplánuje promluvit k národu na téma „přeformátování“ zvláštní vojenské operace na Ukrajině. Všechna tvrzení, která se objevila na sociálních sítích a v některých médiích k tomuto tématu, nejsou podle Peskova pravdivá.

„Nebyla učiněna žádná rozhodnutí o změně statusu zvláštní vojenské operace na protiteroristickou operaci. To je výsadou vrchního velitele, prezidenta země. K dnešnímu dni nebyla učiněna žádná taková rozhodnutí,“ dodal Peskov. Zvláštní vojenská operace pokračuje dál.

Není zde žádný rozpor, budou s Ruskem navždy, budou vráceni
mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov

Území nových ruských regionů dobytých ukrajinskou armádou bude osvobozeno a vráceno pod ruskou kontrolu, prohlásil Peskov. Poznamenal, že neexistuje žádný rozpor v tom, že se ruská armáda nedávno stáhla z ukrajinských oblastí, o nichž Putin řekl, že budou navždy ruské. „Není zde žádný rozpor, budou s Ruskem navždy, budou vráceni,“ řekl.

Reagoval tak na dotaz týkající se ruského ústupu z řady míst na Ukrajině včetně stažení od Lymanu v Doněcké oblasti, které Moskva ohlásila jen den poté, co prezident Vladimir Putin podepsal v Kremlu smlouvu o připojení tohoto regionu k Rusku s představitelem tamní proruské správy. Západ ani Kyjev ruské anexe ukrajinského území neuznává.

„Rychle a silně.“ Ukrajinci získali na jihu země 1000 kilometrů čtverečních za pět dnů

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám