Hlavní obsah

Němečtí turisté ucpali silnice na jihu Rakouska

ČTK, Jan Kovařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Záplava německých turistů, kteří se hrnou přes Rakousko na jih, v sobotu uvázla na území této alpské republiky v několikakilometrových zácpách. Nejkritičtější situace je podle agentury DPA na dálnici A 10 před Tauernským tunelem, kde fronta aut před severním portálem dosahuje délky 21 kilometrů.

Foto: Radegast

Ilustrační foto

Článek

Autokluby v Rakousku a Německu před touto situací předem varovaly.

Tauernská dálnice A10 v Salcbursku a Brennerská dálnice A12/A13 v Tyrolsku budou o víkendu nejvíce ucpané, varoval v pátek rakouský autoklub ÖAMTC na svých internetových stránkách všechny řidiče směřující na jih.

Hodinová popojíždění lze očekávat také na A2 mezi Štýrskem a Korutany, dále kolem Herzogberského tunelu mezi Steinbergem a Modriachem, u Gräbernského tunelu mezi Bad St. Leonhardem a Wolfsbergem a kolem Klagenfurtu.

Na všechna kritická místa autoklub vyslal motorizované hlídky, které řidičům radí objízdné trasy, nabízejí automapy a nápoje. Autoklub radil všem, aby zásadně nejezdili v pátek a v sobotu, ale spíše až v neděli, v úterý či ve středu.

Německo

I německý automobilový klub ADAC varoval na internetu před víkendovými dopravními zácpami na téměř celém území státu. Mnohakilometrové fronty se budou tvořit zejména na dálnicích směřujících na jih z nejlidnatější spolkové země Severního Porýní-Vestfálska a dále z Bavorska a Bádenska-Württemberska, upozorňoval autoklub. Na sever pak budou o víkendu směřovat ti, kteří se vracejí z dovolené do Berlína, Hamburku a Braniborska, ale také do Dánska a Nizozemska.

Nejvytíženější budou dálnice A7, A1, A9, A8 a okružní dálnice kolem největších měst. Trpělivostí se mají ozbrojit řidiči směřující do Polska, ČR a Rakouska. Před Tauernským tunelemv Rakousku je třeba počítat s frontou 20 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám