Hlavní obsah

Německou pracovnici pohřební služby našli mrtvou v kufru auta. Podezřelým je kolega z branže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzostrašný případ, který hýbe celým Německem, vyšetřuje v těchto dnech bavorská policie. Týká se 19leté zaměstnankyně pohřební služby, jejíž mrtvé tělo se o víkendu našlo v kufru auta v podzemním parkovišti v Regensburgu. Dívka zemřela násilnou smrtí, z čehož je podezřelý její bývalý, o 36let starší přítel, rovněž pracovník pohřebního ústavu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na podezřelé auto, tmavě modrý Opel Corsa, upozornil v sobotu náhodný kolemjdoucí. Všiml si, že vozidlo odstavené v podzemním parkovišti železářství má rozbité boční okénko.

Svědek podle deníku Süddeutsche Zeitung věc nahlásil policii v domnění, že se jedná o vandalismus či krádež. Když hlídka dorazila na místo, objevila při rutinní kriminalistické prohlídce v zavazadlovém prostoru zavražděnou blondýnku jménem Marie. Vozidlo často užívala, ačkoli je registrované na její matku.

Marie byla v regionu poměrně známá svou - vzhledem k věku - neobvyklou profesí i tím, jak o ní mluvila. Podle listu Blick si pochvalovala její „rozmanitost“, když říkávala, že „žádné dva dny nejsou stejné“. V rozhovorech s příbuznými zesnulých projevovala citlivost. „I smrt patří k životu. Smrt je něco zcela přirozeného a nic vážného,“ prohlašovala.

Její rodiče jsou rozvedení, Marie ale žila s matkou v Chamu asi 20 kilometrů od českých hranic, zatímco otec bydlí v Regensburgu. Matka dceru postrádala už v pátek, když se Marie večer nevrátila domů.

Pátrání po pachateli přivedlo vyšetřovatele k 55letému muži Thomasovi, který měl být v minulosti přítelem Marie. Oba pracovali v pohřebnictví, každý ale u jiné firmy. Marie prý příslušnou kvalifikaci získala teprve nedávno.

Policie Thomase ještě v sobotu zatkla a soudce jej poslal do vazby. Podle deníku Bild se kriminalisté domnívají, že Marie byla zavražděna právě v Thomasově domě. Vyšetřovatelé v něm totiž našli stopy dívčiny krve.

Thomas ale vinu odmítá s tím, že Marie sice v jeho bytě byla, ale odešla z něj zcela v pořádku. Policisté pracují s hypotézou, že mohlo jít o vraždu ze žárlivosti. Dívka se prý před měsícem rozhodla ukončit jejich dvouletý vztah. V pátek se u Thomase údajně zastavila. Možná proto, aby si vyzvedla poslední osobní věci.

Nezletilý vrah malého Joela dostal v Německu necelých osm let

Zahraniční

Výběr článků

Načítám