Hlavní obsah

Nezletilý vrah malého Joela dostal v Německu necelých osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt šestiletého Joela z malé vesnice Pragsdorf ve spolkové zemi Meklenbursko – Přední Pomořansko šokovala loni v září celé Německo. Soud poslal ve čtvrtek jeho vraha, tehdy 14letého Geriho K., na sedm let a devět měsíců do vězení.

Foto: Profimedia.cz

Místo, kde se našla zohyzděná mrtvola šestiletého Joela

Článek

V současné době už patnáctiletý vrah stál před soudem od letošního února. Ke spáchání trestného činu se přiznal teprve minulý týden poté, co byl kvůli hrůznému činu vyšetřován i jeho starší bratr, píše deník Bild. Soud se vzhledem k věku pachatele konal za zavřenými dveřmi.

Joel šel v polovině září na hřiště. Když se nevrátil v domluvený čas, vydali se ho rodiče hledat a vzápětí jeho zmizení nahlásili na policii. Joel byl podle nich spolehlivý, nikdy se netoulal a vždy dal vědět, kam jde. Do pátrání po zmizelém chlapci se zapojili policisté, hasiči a místní obyvatelé. Nakonec bylo jeho tělo nalezeno v křoví, asi 200 metrů od jeho bydliště.

Kosti, pila, průkazy pohřešovaných žen. V Mexiku zadrželi podezřelého ze série vražd

Amerika

Policisty šokovala míra brutality, se kterou byl chlapec zavražděn. Pachatel zasadil chlapci sedm bodných ran. Za necelé dva týdny vyšetřovatelé zjistili, že vrahem je 14letý chlapec. Byl poslední, kdo Joela viděl živého. Během výslechů se hoch opakovaně zaplétal do svých výpovědí a posléze přestal s vyšetřovateli spolupracovat. Nakonec se přiznal až před dvěma týdny.

Detektivové podle Bildu zjistili, že Joela nejprve zbil a pak ho pobodal 15 centimetrů dlouhým nožem. Na čepeli i na rukojeti experti zjistili kromě stop krve malého Joela také vlákna z jeho oblečení a DNA vraha.

Policisté dopadli vraha z Chicaga. Zastřelil osm lidí, které zřejmě znal

Amerika
Související témata:

Výběr článků

Načítám