Hlavní obsah

Návrat k normálnímu životu: V Paříži přišlo na rockový koncert 5000 lidí

Novinky, ČTK, bož

Francouzská skupina Indochine měla v sobotu uvnitř pařížské Bercy arény koncert pro 5000 lidí. Úřady si koncertem chtějí ověřit, za jakých podmínek bude možné znovu pořádat hromadné akce. Diváci museli mít roušky a negativní test na koronavirus, uvedla agentura AFP.

Foto: Francois Mori, ČTK/AP

Indochine je populární ve francouzsky hovořících zemích, například díky skladbám L'Aventurier nebo Canary Bay.

Článek

„Za prvé, miluji Indochine. Je vždycky příjemné zajít na koncert, a navíc můžeme pomoci vědě při těchto zkouškách, takže je to má přínos pro obě strany,” řekla Reuters 22letá fanynka pařížské rockové kapely Sandra Terrinová.

Kapela hraje již čtyři desetiletí. Kritici ji zpravidla řadí k žánrům new wave a pop rock.

Kapela Chinaski vystoupila na koncertě pro 2000 lidí

Kultura

„Díky tomuto jsme o trochu méně sklíčení. Fakt, že můžeme opět vidět lidi, koncert, hudbu a všechno to, je opravdu příjemné,” pochvalovala si návštěvnice koncertu.

Pro experimentální akci byly vybrány dvě skupiny lidí. Skupina 5000 lidí byla vpuštěna na koncert poté, co byli minulý týden a znovu dnes testováni na koronavirus.

Dalších 2500 lidí posloužilo jako kontrolní skupina, která zůstala doma. Členové obou skupiny budou znovu otestováni příští týden a výsledky experimentu budou zveřejněny na konci června.

Ani my nechceme diváky kontrolovat, ozývají se divadelníci a festivaly

Domácí

Francie postupně ukončuje restrikce související s koronavirovou krizí. V zemi se tento měsíc po půl roce opět otevřely například restaurace a kavárny. Zatím ale není jasné, za jakých podmínek bude možné povolit velké koncerty a další davové akce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám