Hlavní obsah

Na ulici v Berlíně brutálně zmlátili izraelského turistu. Zastavte to, burcuje velvyslanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři mladí muži, údajně arabského původu, brutálně napadli na ulici v Berlíně izraelského turistu a způsobili mu zranění, kvůli nimž skončil v nemocnici. Izraelský velvyslanec důrazně protestoval s tím, že nejde o první případ útoku na Židy v německých městech.

Foto: Profimedia.cz

Berlínská čtvrť Kreuzberg

Článek

„Není možné, aby se Izraelci a Židé necítili na ulicích Berlína nebo jakéhokoli jiného německého města bezpečně. To je nepřijatelné!“ zdůraznil izraelský ambasador v SRN Ron Prosor na Twitteru.

Německé úřady podle něj musí přijmout veškerá opatření, aby takovým útokům i štvaní proti Izraelcům a Židům zabránily, „dokud není příliš pozdě“.

Incident se odehrál v sobotu večer po 22. hodině v berlínské čtvrti Kreuzberg, v níž žije početná přistěhovalecká komunita. Devatenáctiletý Izraelec Jonathan šel s přítelkyní Aviou (18) po ulici a telefonoval s jednou známou, přičemž mluvil hebrejsky.

Bylo to ve chvíli, kdy kolem nich pomalu projíždělo auto se čtyřmi osobami. Vozidlo najednou zastavilo, vystoupili z něj tři asi dvacetiletí muži. Jeden z nich Jonathana oslovil německy.

„Naznačil jsem mu, že mu vůbec nerozumím. Najednou jsem ucítil ránu a upadl jsem. Když mě pak začali mlátit všichni tři, pomyslel jsem si: Kdy už ta noční můra skončí?“ vylíčil Jonathan incident deníku Bild.

S otřesem mozku v nemocnici

Avia plakala a křičela. „Když byli se mnou hotoví, sedli do auta a odjeli a poslouchali hlasitou arabskou hudbu. Vysloveně oslavovali,“ řekl dále Jonathan. „Zmlátili mne Arabové, protože jsem Žid,“ dodal s tím, že v nemocnici mu lékaři diagnostikovali otřes mozku.

Německé úřady zahájily vyšetřování kvůli „nebezpečnému ublížení na zdraví“ a prověřují možnost antisemitského motivu. Jonathan a Avia se rozhodli, že se nenechají zastrašit a že budou v dovolené v SRN pokračovat.

Rabína v Berlíně napadl muž tmavé pleti. Řval na něj: „Ty zas*anej židáku“

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám