Hlavní obsah

Na mostě v Marylandu se srazilo 43 aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatická hromadná dopravní nehoda se odehrála v sobotu na mostě Bay Bridge v americkém státě Maryland. Srazilo se tady 43 aut a 13 lidí skončilo v nemocnici.

Hromadná nehoda 43 vozidel na mostě Bay Bridge v MarylanduVideo: WJLA, AP

 
Článek

Ve dvou případech byla zranění vážná, životy žádného z pacientů ale nebyly v ohrožení, informoval list The Washington Post.

Kolem osmé hodiny ranní místního času nejprve došlo ke kolizi 23 vozidel, po níž následovala série sekundárních nehod, na nichž se podílelo dalších 20 aut. Doprava po severní větvi mostu, kudy auta jezdí západním směrem, musela být na šest hodin přerušena.

Po dobu uzávěry se provoz do obou směrů odvíjel jen v jižní části spojnice, avšak kvůli mlze a omezené viditelnosti pouze kyvadlově. Na obou stranách Chesapeakské zátoky se tvořily kilometrové fronty aut.

Příčina hromadné kolize zatím není známa. Šest kilometrů dlouhý most je součástí důležité rychlostní komunikace č. 50. Spojuje východní břeh Chesapeakské zátoky s městy Baltimore a Washington na západní straně.

Hromadná nehoda v Turecku si vyžádala deset obětí

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám