Hlavní obsah

Na kolonu brazilského exprezidenta Luly kdosi střílel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brasília

Neznámý pachatel střílel ve středu na kolonu bývalého prezidenta Luize Inácia Luly da Silva. Ačkoliv byly zasaženy minimálně dvě auta třemi kulkami, incident se obešel bez zranění, uvedl Lula na Twitteru. Bývalá hlava státu se v současné době věnuje kampani před říjnovými volbami.

Foto: Bob Strong, Reuters

Luiz Inácio Lula da Silva

Článek

Střelba se stala na jihu Brazílie ve státě ParanáDva výstřely poškodily karoserii, jene rozbil okénko. „Naše kolona je pronásledována fašistickými skupinami. Už házeli vejce nebo kameny. Dnes začali na autobus dokonce střílet,“ napsal Lula na svém Twitteru.

Lula je podle průzkumů jasným favoritem říjnových voleb, ačkoli mu soud zatím nepravomocně vyměřil 12 let vězení za korupci a zřejmě bude mít zakázáno ve volbách kandidovat.

Dvaasedmdesátiletý Lula, který stál v čele Brazílie od ledna 2003 do ledna 2011, je považován za nejoblíbenějšího prezidenta v historii země. Během jeho vlády zažila země obrovský ekonomický rozkvět a milióny obyvatel se díky jeho štědrým sociálním programům dostaly z bídy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám