Hlavní obsah

Na Kamčatce se ztratil vrtulník s gubernátorem

Novinky, Jan Horák, RIA-Novosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PETROPAVLOVSK KAMČATSKIJ

Vrtulník Mi-8 s gubernátorem Sachalinské oblasti na palubě se ve středu odpoledne místního času ztratil nad Kamčatkou. Náměstek ruského ministra pro mimořádné situace Gennadij Korotkin oznámil, že stroj startoval v 14:40 místního času (6:40 SELČ) z letiště Jelizovo a směřoval do Severokurilska. Druhý vrtulník, který jej provázel, v pořádku přistál v cíli.

Foto: Petra Kučerová

Jednou z hvězd show HVĚZDY A MÓDA bude i modeka a vicemiss Eva Čerešňáková. Předvede i svatební šaty, kdy jí ženichem bude fotbalista Petr Reinberk.

Článek

Na palubě vrtulníku byli kromě gubernátora Igora Farchutdinova a členů posádky ještě další členové sachalinské místní administrativy, celkem 15 osob.

Ministr obrany Sergej Ivanov okamžitě vydal rozkaz k hledání vrtulníku všem dostupným leteckým a námořním silám. Z Moskvy navíc odletělo nákladní letadlo Il-76 s dalším vrtulníkem a několika záchranáři na palubě. Pátrání po vrtulníku se má osobně zúčastnit i Korotkin.

Zatím žádná stopa

Do 16 hodin SELČ se vrtulník ani nějakou stopu po něm nepodařilo najít. V oblasti, kde je o 11 hodin více než v Praze, je nyní tma, a proto bude pátrání obnoveno až v šest hodin ráno místního času.

Podle odborníků je možné, že ztracený vrtulník měl porouchanou vysílačku a nebo byl nucen nouzově přistát a dostal se do míst, odkud nepřichází radiosignál. Vrtulník startoval v místě, kde se nachází několik sopek, z nichž některé jsou činné.

O situaci byl informován i prezident Vladimír Putin.

Reklama

Výběr článků

Načítám