Hlavní obsah

Muž se probral po 19 letech z kómatu

– WASHINGTON

Po devatenácti letech se v americké Arizoně probral z kómatu muž, který do hlubokého bezvědomí upadl jako mladík po vážné dopravní nehodě. Rodina Terryho Wallise (38) nikdy nepřestala věřit, že se probere a znovu promluví. Nyní se tak skutečně stalo a jeho prvním slovem bylo "máma".

Foto: www.ckv-ostrava.cz
Článek

Rodina brala Terryho nadále za svého plnohodnotného člena, brala jej s sebou na výlety a mluvila s ním, jako by Terry mohl vnímat a odpovídat. Tím byl jeho mozek udržován v chodu, což má podle lékařů zásluhu na Terryho uzdravení.

Terrymu Wallisovi bylo 19 let, když se v červenci 1984 nákladní vůz, v němž jel s přítelem, zřítil z osmimetrového srázu. Terry ochrnul a upadl do kómatu, řidič vozu při nehodě zahynul.

Před několika lety Terry začal reagovat mrkáním a mručením. S rodinou začal mluvit zcela náhle zhruba před měsícem. Jeho prvním slovem bylo "máma", dalšími "Pepsi" a "mléko".

Terryho žena Sandi přiznala, že bylo velmi složité žít s manželem, který "tu vlastně devatenáct let nebyl". Nejvíce se ale z Terryho znovuzrození těší jeho dcera Amber, jež se narodila krátce před otcovou osudnou nehodou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám