Hlavní obsah

Muž byl při bankovní loupeži odpálen na dálku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ERIE

Podle prohlášení americké FBI policie nepochybila ve snaze o záchranu muže, jemuž neznámý pachatel připevnil na krk výbušninu a pod pohrůžkou odpálení jej donutil vykrást banku v Erie v Pensylvánii. Zatímco obklíčený 46letý doručovatel pizzy Brian Douglas Wells po neúspěšné loupeži čekal na příjezd pyrotechniků, výbušnina byla na dálku odpálena.

Foto: Archiv HS
Článek

Kuriózní případ se odehrál minulý čtvrtek.

Speciální agent FBI Ken McCabe v pondělí prohlásil, že měl-li Wells na těle výbušninu s časovým spínačem, neměla policie žádnou možnost, jak mu zachránit život. Podle agenta byla použitá výbušnina z hlediska pyrotechniků "nejnebezpečnějším typem bomby", neboť specialista musí přijít přímo k výbušnině a zneškodnit ji.

Vybuchl policii před očima

Policisté vytvořili kolem zatčeného Wellse ve vzdálenosti asi 300 metrů kruh a čekali na příjezd pyrotechniků. "Policisté nejsou cvičeni v zneškodňování bomb. To není jako v televizi, kde si pokládají otázku: Mám přestřihnout ten červený nebo ten zelený drát?" prohlásil agent McCabe. Právě při čekání na specialisty náhle došlo k výbuchu.

Pizza na podivnou adresu

Podle šéfa restaurace, pro niž pracoval, doručil Wells ve čtvrtek pizzu na podezřelou adresu ve vzdálené oblasti. O hodinu později už byl v bance s náhrdelníkem z výbušniny a lístkem se vzkazem. Ten obsahoval instrukce, co má Wells udělat. Poslušně je plnil, když přijela pensylvánská policie a obklíčila jej. Zadržený Wells se posadil na zem a zvolal: "Proč se nikdo nesnaží dostat ze mě tu věc? Nemám moc času!"

Wellsův kolega týž den zemřel

Vyšetřovatelé se navíc zabývají smrtí Wellsova kolegy Roberta Pinettiho (43), jenž zemřel ve čtvrtek krátce po Wellsově vyloupení banky. Pinetti skonal v domě svých rodičů a podle policistů jeho úmrtí nemá žádnou souvislost s Wellsovým případem.

Reklama

Výběr článků

Načítám