Hlavní obsah

Mrtvé s koronavirem hlásí i Írán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidé zemřeli v nemocnici v íránském městě Kom na nákazu novým typem koronaviru. Informovala o tom ve středu íránská agentura Mehr, podle níž byli oba nemocní občany Íránu. Agentura ISNA předtím oznámila, že jsou v Komu potvrzeny dva případy nákazy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Koronavirus pod elektronickým mikroskopem

Článek

„Dva Íránci, u nichž dnes testy prokázaly nákazu novým koronavirem, zemřeli na respirační onemocnění,” uvedla Mehr.

Nový typ koronaviru způsobuje onemocnění COVID-19, jemuž od prosince podlehlo přes 2000 lidí, z nich naprostá většina v Číně. Mimo pevninskou Čínu si tak virus při započtení Íránců vyžádal již osm mrtvých. Írán je po Spojených arabských emirátech druhou blízkovýchodní zemí, kde se nákaza prokázala.

Hongkongský senior kašlal na karanténu, prozradil se v autobusu

Svět

Kijánúš Džahánpúr z íránského ministerstva zdravotnictví v původním oznámení uvedl, že u několika dalších lidí je podezření na nákazu. Zjištěno to podle něj bylo v uplynulých dvou dnech.

„Následné testy jsou teď v chodu a konečné výsledky budou zveřejněny,” řekl. „Zdravotnické týmy byly vyslány do Komu a lidé, u nichž je podezření na nákazu, jsou v karanténě,” dodal.

Pacient nula je nepohyblivý senior, s trhem ve Wu-chanu ho nic nespojuje

Koronavirus

Nový koronavirus se objevil v Číně loni v prosinci. Od té doby se jím po celém světě nakazilo přes 70 tisíc lidí.

Nový koronavirus vyvolává onemocnění s příznaky chřipky (horečku, kašel, problémy s dýcháním), pouze u některých pacientů vede k rozvoji virového zápalu plic. Podle dosavadních informací odborníků umírají na tento virus převážně senioři a lidé s podlomeným zdravím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám