Hlavní obsah

Mluvčí Bílého domu se lehce zranila při potyčce se Severokorejci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová tisková mluvčí Bílého domu Stephanie Grishamová v neděli utrpěla pohmožděniny při potyčce s členy doprovodu severokorejského vůdce Kim Čong-una při jeho setkání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem v demilitarizované zóně mezi Severní a Jižní Koreou.

Foto: Jacquelyn Martin, ČTK/AP

Nová tisková mluvčí Bílého domu Stephanie Grishamová na archivním snímku.

Článek

Chaotické scény se odehrály ve chvíli, kdy američtí a severokorejští novináři spěchali do budovy na jihokorejské straně hranice, kam se Trump s Kimem odebrali k jednání.

Podle zdroje zpravodajské televize CNN se Grishamová zapletla do potyčky se Severokorejci „s nasazením všech sil” a utrpěla drobné pohmožděniny. Údajně v tento moment chtěla pustit americké žurnalisty, kteří byli blokováni Severokorejci.

O něco později už mluvčí Bílého domu komunikovala s žurnalisty před Domem svobody, v němž jednali Trump s Kimem. Celá schůzka byla zjevně narychlo zorganizovaná. Tak se ji snaží alespoň prezentovat především Trump, který Kima k setkání vybídl tento týden na Twitteru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Donald Trump se setkal s Kim Čong-unemVideo: Reuters

Když vůdci USA a KLDR po uvítání a před vlastními rozhovory překračovali tam a zpět hranici mezi Korejemi, měli neustále v patách několik fotoreportérů a pokřikující novináře. Obecně se jejich třetí osobní setkání těšilo mimořádnému mediálnímu zájmu, ačkoli Trump dopředu avizoval, že půjde jen o dvouminutovou schůzku, na níž chce Kima pozdravit.

Reklama

Výběr článků

Načítám