Hlavní obsah

Mladý Američan zastřelil přítelkyni kvůli tomu, že šla na potrat

Dvaadvacetiletý muž v americkém státě Texas o víkendu zastřelil svou o čtyři roky starší přítelkyni poté, co se dozvěděl, že šla na potrat ve státě Colorado, kde je podstoupení interrupce na rozdíl od Texasu legální.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Američan Harold Thompson několikrát smrtelně postřelil svou přítelkyni Gabriellu Gonzálezovou ve středu na parkovišti v Dallasu. Právě tehdy se totiž dozvěděl, že žena den předtím podstoupila potrat v Coloradu, uvedl server CBS News s odvoláním na prohlášení v zatykači.

Thompson, který je od pátku ve vězení a čelí obvinění z vraždy, měl být otcem dítěte a nechtěl, aby „oběť šla na potrat“, stojí v prohlášení policie.

Celý incident zachytily bezpečnostní kamery. Thompson svou přítelkyni nejprve škrtil, poté ji střelil do hlavy a do ležícího těla následně ještě vypálil několik dalších ran, dodala dallaská policie v prohlášení s tím, že žena na místě zemřela.

U incidentu byla nepřímo přítomná sestra oběti, jež pár viděla na parkovišti. Když odešla dál, uslyšela střelbu, „ohlédla se a uviděla svou sestru na zemi“, uvedla policie.

Texas je jedním z několika amerických států, které přijaly zákony zakazující potrat v reakci na rozhodnutí Nejvyššího soudu USA. Ten loni v červnu zrušil federální právo na potrat dané verdiktem Roe v. Wade z roku 1973.

Texaský zákon zakazující téměř všechny potraty po šesti týdnech těhotenství vstoupil v platnost loni v srpnu.

Jako James Bond? Kanadská policie zastavila porsche s dálkově zakrývací registrační značkou

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám