Hlavní obsah

Jako James Bond? Kanadská policie zastavila porsche s dálkově zakrývací registrační značkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenovaný řidič v Kanadě jel po silnici se skrytou registrační značkou. Měl k tomu speciální rámeček, který umožňoval značku zakrýt či odkrýt za jízdy.

Foto: Profimedia.cz

Registrační značka Ontaria (ilustrační foto)

Článek

Existence různých elektronických systémů, které dokážou za jízdy zakrýt či schovat registrační značku auta, je známa léta. Jen zřídka se však objeví zpráva o tom, že někdo jejich použitím v provozu riskoval „noty v čistírně“. Právě to však činil nejmenovaný řidič Porsche Panamera v kanadském Ontariu.

„Policie okresu Milton zastavila vozidlo, o němž si myslela, že nemá registrační značku. Zjistila ale, že řidič používal zařízení k zakrytí značky. Byl obviněn. Značka mohla být zakryta stisknutím tlačítka,“ stojí v tweetu policie města Halton Hills, který o případu svět zpravil.

Web Motor1.com, jenž o incidentu také informuje, spekuluje, že řidič toto zařízení používal, aby se vyhnul mýtnému na dálnici 407, která okresem Milton prochází. Samozřejmě se ale systém dá použít při řadě jiných činností, z nichž jsou snad všechny za hranou zákona, nejste-li agent 007.

K čemu se takové zařízení může hodit, aniž by to bylo nelegální, není snadné vymyslet. Jednoho napadnou snad jen o trochu hezčí fotky auta, ovšem i z tohoto důvodu se zdá jako snazší a levnější cesta značku prostě odmontovat. Jízdu se zakrytou, chybějící či jinak nečitelnou značkou tvrdě trestá i český zákon, a to pokutou do 10 tisíc korun a zákazem řízení až na rok.

Aktivista sprejoval cyklopruh na pražské magistrále. Dočkal se podpory i odsouzení

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám