Hlavní obsah

Medvědi na Kamčatce vyhrabali mělké hroby a sežrali ostatky nebožtíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzný incident se odehrál nedaleko ruského města Jelizovo nacházejícího se v Kamčatském kraji. Skupina medvědů hnědých o víkendu vyhrabala na tamním hřbitově nejméně 20 hrobů, z nichž sežrala množství ostatků. Dvě šelmy už byly zastřeleny. Podle tamních úřadů došlo k pochybení ze strany hrobníků, kteří hroby nevykopali v dostatečné hloubce, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd hnědý, ilustrační foto.

Článek

Zdevastovaný hřbitov našel Pavel Korotajev, který šel navštívit hrob své dcery. Že hroby vyhrabal medvěd, bylo prý ihned zjevné podle otisků tlap.

„Zničeno bylo zhruba 20 hrobů. Nemůžu říct přesné číslo, protože jsem se bál jít dál. Medvěd si obvykle chrání svoji kořist a z místa neodchází. Měl jsem štěstí, zvíře totiž patrně spalo,“ svěřil se Daily Mailu Korotajev. Podle deníku bylo mezi vykopanými ostatky i tělo dítěte.

Tamní myslivci už zastřelili dvě šelmy, které mají zkázu hřbitova na svědomí. Místo však stále monitorují, protože se domnívají, že medvědů bylo víc a že se mohou vrátit.

Podle úřadů pochybili hrobníci

„Myslíme si, že za vyhrabání hrobů medvědy mohou pohřební agentury, které svoji práci zanedbaly. Hroby totiž nevykopaly v dostatečné hloubce,“ sdělil jeden z tamních úředníků Dmitrij Ščipicyn.

Podle něj byly všechny narušené hroby vykopány letos v zimě a na jaře. Daily Mail uvádí, že hroby by v Rusku měly být hluboké alespoň 1,5 metru.

Reklama

Výběr článků

Načítám