Hlavní obsah

Mečiar je v nemocnici s oboustranným zápalem plic

Právo, ČTK, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar (63) je hospitalizovaný se zápalem plic. Jak v sobotu Právu potvrdil Igor Žvach z tiskového odboru Lidové strany HZDS, Mečiar má oboustranný zápal plic. Neuvedl však, v jaké nemocnici Mečiar leží. "Rodina si po negativních zkušenostech z minulosti nepřeje zveřejňování dalších podrobností," dodal Žvach.

Článek

Mečiar od roku 1999 žije v lázeňském městě Trenčianske Teplice, kde si postavil luxusní rodinné sídlo za několik desítek miliónů korun. Mečiar je hospitalizovaný v nemocnici v Trenčíně. Jak agentuře TASR potvrdil primář zdejšího infekčního oddělení Martin Chren, stav Mečiara je vážný.

"Jedná se o rozsáhlý zápal plic. Přijali jsme ho s vysokou teplotou a jeho stav vyžaduje intenzivní léčbu," uvedl primář. Návštěvy mají povoleny pouze nejbližší členové rodiny.

Mečiar byl naposledy hospitalizován loni v září v Košicích, kde byl několik dní kvůli potížím s dýcháním a páteří. V době svého pobytu napadl fotografku jednoho ze slovenských deníků.

O možných zdravotních problémech tohoto politika se v zemi spekuluje už řadu let. Největší dohady vyvolalo jeho onemocnění v roce 1996. Mečiar se tehdy delší dobu neukázal na veřejnosti a v tisku se objevily spekulace o tom, že je velmi vážně nemocen. HZDS vzápětí uvedlo, že šlo o vleklé virové onemocnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám