Hlavní obsah

Masakr v Charkově: Rusko útočí na obytné oblasti, desítky mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Ukrajinské ministerstvo vnitra uvedlo, že při hromadném ostřelování ruských sil v Charkově zahynuly desítky lidí. Na místě jsou nejspíše stovky zraněných. Město je cílem těžkého ostřelování údajně ze salvových raketometů Grad. Zasaženo bylo rovněž okolí nákupního centra Equator.

Ruský útok na rezidenční čtvrti v CharkověVideo: Twitter @sabarisjabber, @nexta_tv

 
Článek

Novinář Ilja Ponomarenko z deníku Kyiv Independent napsal, že ruská armáda využívá salvové raketomety Grad. Podle úřadů jsou na místě „tucty mrtvých”.

K některým videím přidává Twitter varování o „citlivém obsahu”. Na jednom je například vidět zraněná žena s ustřelenou nohou.

Poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Herasčenko raketové útoky potvrdil.

Upozorňujeme, že následující záběry jsou velice drastické. Zobrazují smrt a vážná zranění.

„Charkov byl právě masivně ostřelován Grady (raketami). Desítky mrtvých a stovky zraněných. Tuhle hrůzu by měl vidět celý svět,” uvedl v příspěvku na Facebooku.

Ostřelování podle serveru Ukrajinska pravda zasáhlo okrajové čtvrti východně od centra města.

V Ochtyrce zaútočili na sklad ropy

Ve městě Ochtyrka v Sumské oblasti byl vyhozen do povětří sklad ropy, oznámil to šéf krajské státní správy Sumské oblasti Dmytro Zhyvytskyi.  „Ochtyrka. Sklad ropy byl vyhozen do povětří. 12:30 (11:30 SEČ),“ napsal. „Nepřátelské vozy se blíží k městu ze všech stran. Hrozí pouliční boje! Buďte doma na bezpečném místě, co nejdále od oken,“ vyzval.

Ruské vojenské, sabotážní a průzkumné skupiny se pokusí zničit vysílače. Agentuře UNIAN to oznámil zdroj z ukrajinské bezpečnostní služby.  Podle dostupných informací dostala ruská armáda rozkaz zničit vysílače, aby se přerušila a zničila komunikace, uvedl zdroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám