Hlavní obsah

Maďar buduje soukromou armádu, byl osloven už také z Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarský podnikatel Richárd Bagjos začal ještě před vypuknutím rusko-ukrajinského konfliktu budovat soukromou armádu. Společnost provozující soukromou armádu má název Falcons Forces a podle Bagjose bude zaregistrována na Seychelských ostrovech a mohla by začít působit koncem roku 2022.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Maďarské zákony totiž neumožňují zaregistrovat společnost, která provozuje soukromou armádu,“ řekl podnikatel webu novekedes.hu.

Podle webu index.hu dostal podnikatel před časem nabídky z Ukrajiny a z Jižní Ameriky, aby mohly Falcons Forces působit na jejich území.

Podle Bagjose se zatím přihlásilo několik stovek zájemců z Maďarska, Gruzie, Moldavska, Zanzibaru a Kolumbie.

Kresba v maďarské učebnici znázorňuje rozdělení Jugoslávie pod dohledem USA

Evropa

Jejich průměrný věk je 33 až 35 let. Podnikatel prozradil, že většinou se jedná o bývalé vojáky a jsou mezi nimi také bývalí příslušníci speciálních jednotek.

Bagjos řekl, že zájem byl také ze strany několika bývalých členů Wagnerovy skupiny, která bojuje na ruské straně.

Maďarský podnikatel tvrdí, že jeho společnost nemusí zabezpečovat lidi přímo pro boj, ale například na Ukrajině bude po ukončení bojů určitě velký zájem o pyrotechniky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám