Hlavní obsah

Letecké záběry z hašení požárů na Rhodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Agentura Reuters přinesla záběry z hašení rozsáhlých požárů na řeckém Rhodu. Proti ohni bojují hasiči jak na souši, tak za pomoci letadel. Z ostrova se snaží dostat několik tisíc českých turistů.

Letecké záběry na lesní požáry na RhoduVideo: Reuters

 
Článek

Letecké záběry dokazují, že požár je opravdu rozsáhlý. Do hašení se podle agentury Reuters zapojili i turečtí hasiči, kteří pomáhají s krocením ohně ze vzduchu.

Řecko sužují vysoké teploty už několik týdnů a letní požáry nejsou neobvyklé. Ne však v takovém rozsahu jako nyní.

Situace vygradovala v sobotu

Ve čtvrtek byl na ostrově Rhodos v několika oblastech vyhlášen stav pohotovosti. Situace vygradovala v pátek večer a během soboty. Silný vítr začal pohánět oheň ze severní části ostrova na jih směrem k Laermě a požár se začal rozšiřovat, což vedlo k evakuaci tamních obyvatel.

Podle řeckého média Kathimetini se jedná o doposud největší evakuaci v historii Řecka. Evakuováno bylo téměř 19 tisíc lidí. Mezi turisty bylo i několik stovek Čechů.

Dvěma nočními lety se 450 z nich podle nejnovějších informací ministerstva zahraničí podařilo dostat v pořádku zpět do Česka. Další přiletí v pondělí během dne.

Situace se zatím neuklidňuje, a to kvůli poměrně silnému větru, který požár nadále rozdmýchává.

Repatriačními lety se ze Rhodu vrátilo zhruba 450 Čechů, další poletí dnes

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám