Hlavní obsah

Kvůli zemětřesení vyhlásili na Altaji stav nouze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Druhá vlna otřesů půdy, která postihla v neděli jižní oblast Sibiře u hranic s Mongolskem, způsobila značné škody v části Altajské autonomní republiky. Místní úřady se zde rozhodly vyhlásit stav nouze.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Sobotní zemětřesení o síle kolem osmi stupňů Richterovy stupnice, ani dnešní o něco slabší odhadované mezi pěti a šesti stupni, nezpůsobily ztráty na životech. Druhá vlna otřesů si však podle ministerstva pro mimořádné situace vyžádala značné materiální škody.

V odlehlých horských oblastech Koš-Agač a Ulagan bylo zničeno mnoho domů. Škody podle agentury ITAR-TASS hlásí i další čtyři oblasti. Šéf Altajské republiky Michail Lapšin v místní televizi oznámil, že v šesti oblastech republiky byl vyhlášen stav nouze.

Lidé skončili ve stanech

Tisíce obyvatel hlavního města Gorno-Altajska strávilo noc na dnešek na ulicích, protože v domech se neustále ozývalo praskání a ze stěn padala omítka. Nové otřesy půdy byly dnes hlášeny také ze sibiřského města Novokuzněck. Podle ministerstva pro mimořádné situace se obešly bez ztrát na životech i bez hmotných škod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám