Hlavní obsah

Kuvajt poslal do Bagdádu potraviny pro zvířata v zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Kuvajtská vláda poslala do Bagdádu konvoj s potravinami pro zvířata v tamní zoologické zahradě. Zásilka dorazila v sobotu do irácké metropole s pomocí amerických a britských vojáků. Sdělili to dnes představitelé americké armády.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

"Na žádost zoo v Bagdádu o pomoc pro zvířata kuvajtská vláda poskytla potravu v podobě ovoce, zeleniny a masa na dva týdny a ve formě sušených potravin na měsíc," praví se v prohlášení ústředního velení amerických ozbrojených sil.

Středisko pro humanitární operace spojeneckých sil "se postaralo o přepravu nákladu z Kuvajtu do Bagdádu", uvádí se v komuniké. Bagdádské zoo, postižené téměř 13 lety embarga, které na Irák uvalila OSN, bylo těžce poškozeno při nedávných bojích o město.

Lvů a tygrů se lupiči báli

Zloději si při rabování, které provázelo svržení vlády prezidenta Saddáma Husajna, odvedli opice, medvědy, koně a velbloudy nebo je vypustili do ulic. Podle svědků v zoo zbyli pouze lvi a tygři, kteří byli pro lupiče příliš nebezpeční. Zřízenci říkají, že kočkovité šelmy nedostaly žrádlo již několik dnů. Kuvajtská zoo, kuvajtská vláda a několik organizací nabídlo bagdádské zoo dlouhodobou pomoc, řekla mluvčí americké armády.

Reklama

Výběr článků

Načítám