Hlavní obsah

Královna Alžběta II. byla poprvé od smrti manžela vyfotografována při práci

Londýn

Britská královna Alžběta II. byla v úterý poprvé od smrti svého manžela, prince Philipa, vyfotografována při výkonu oficiálních povinností. Prostřednictvím videokonference se z hradu Windsor spojila s nově jmenovanými velvyslankyněmi Lotyšska a Pobřeží slonoviny, které s ní hovořily z Buckinghamského paláce. Na svých internetových stránkách o tom informuje BBC

Foto: Profimedia.cz

Britská panovnice zachycena při videokonferenci

Článek

Na snímcích z úterního virtuálního setkání se královna oblečená v bledě modrém kostýmku usmívá. Na krku má trojřadý perlový náhrdelník.

Ve dnech, které následovaly po smrti jejího 99letého manžela, královna sice přijala několik lidí, z těchto setkání ovšem nevznikly fotografie.

Británie se loučí s princem Philipem

Evropa

V pátek královské rodině skončilo dvoutýdenní období smutku v souvislosti s úmrtím vévody z Edinburghu. Minulý týden Alžběta II., která královský post zastává nejdéle v dějinách Británie, oslavila 95. narozeniny. Při této příležitosti poděkovala lidem z celého světa za podporu a laskavost, kterou královské rodině projevili po smrti prince Philipa.

Svět truchlí pro prince Philipa. Napříč Británií zazněly smuteční salvy

Evropa

Také ostatní členové královské rodiny se znovu plně zapojili do svých povinností. Princ William a jeho manželka Catherine v úterý navštívili rodinnou farmu v hrabství Durham, kde se kromě jiného střídali v řízení traktoru. Vévoda a vévodkyně z Cambridge ve čtvrtek oslaví desáté výročí svatby.

Britská královna Alžběta II.: Nejdéle vládnoucí žena v dějinách

Historie

Reklama

Výběr článků

Načítám