Hlavní obsah

Korejec si v restauraci dal „živé“ chobotnice, skončilo to tragicky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nešťastně skončila pro jihokorejského seniora návštěva restaurace, kam si před pár dny zašel na místní delikatesu. Muž se začal dusit a dostal infarkt.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaaosmdesátiletý muž ve městě Kwangdžu na jihu Jižní Koreje se dostal do vážných problémů při konzumaci místní speciality san-nakdži, jež se často označuje jako živé chobotnice.

Muž se nejprve začal dusit, a když na místo dorazili záchranáři, konstatovali u něj zástavu srdce. Okamžitě začali s resuscitací a senior byl zároveň urychleně převezen do nemocnice, nakonec však zemřel.

San-nakdži je pochoutka typická zejména pro korejské pobřežní oblasti, ale zároveň je také velmi zrádná. Kousky chobotnice jsou totiž samy o sobě dost lepkavé a v kombinaci s přísavkami na chapadlech mají tendenci ulpívat nejen v ústech, ale i dále v trávicím traktu.

Navzdory rozšířenému názvu nejde doslova o živé chobotnice. Ty se totiž těsně před servírováním usmrtí, rozsekají se na kousky a podávají se se sezamem a sezamovým olejem, případně i se zázvorem a zeleninou. Nervy v chapadlech jsou ovšem ještě aktivní, a proto se kousky na talíři stále ještě hýbou, jako by byly živé, což je ještě umocněno působením soli nebo dalších dochucovadel.

Server CNN v souvislosti s aktuálním případem připomíná, že san-nakdži už má na svědomí delší řádku životů, většinou šlo o udušení při konzumaci tohoto pokrmu.

Před jedenácti lety také místní soudy řešily případ „chobotnicové vraždy“ - poslaly na doživotí do vězení muže, který údajně zabil svou přítelkyni a tvrdil, že zemřela po požití san-nakdži. O rok později byl muž pro nedostatek důkazů propuštěn na svobodu.

Nejtvrdší jídlo na světě. V Číně se stává hitem pokrm s kamením

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám