Hlavní obsah

Koalice v čele s USA zaútočila v Sýrii proti údajnému džihádistovi z Al-Káidy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atma

Koalice v čele se Spojenými státy podnikla ve městě Atma na severu Sýrie útok proti údajnému džihádistovi napojenému na teroristickou organizaci Al-Káida. Informovala o tom agentura Reuters. Podle místních obyvatel a povstalců bojujících proti syrské vládě při náletu zemřelo několik civilistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Koalice v čele s USA zaútočila v Sýrii proti údajnému džihádistovi z Al-KáidyVideo: Reuters

 
Článek

Jeden z místních obyvatel vypověděl, že při útoku přišlo o život nejméně 12 lidí. Jde o hustě obydlenou oblast, kde žijí desetitisíce Syřanů, jež z domova vyhnala občanská válka.

O tom, že by při útoku přišel o život údajný džihádista, nejsou informace, uvádí Reuters, ale místní lidé uvedli, že bylo slyšet hlasitou střelbu.

Převychování extremisty četbou klasiky nevyšlo. Soud ho poslal do vězení

Zahraniční

K případu se nevyjádřilo ani americké ministerstvo zahraničí, ani mluvčí koaličních jednotek v severní Sýrii.

Charles Lister, analytik washingtonského Blízkovýchodního institutu, řekl, že „to vypadá na největší operaci“ od útoku proti abú Bakrovi Bagdádímu. Vůdce teroristické organizace Islámský stát zemřel při zásahu speciálního amerického komanda v severovýchodní Sýrii v říjnu 2019.

Na tržišti v Maroku ubodali Francouzku, podle úřadů šlo o terorismus

Svět

Místní obyvatelé a zdroje z řad povstalců uvedli, že u města Atma v provincii Idlib přistálo několik vrtulníků a že v blízkosti domu, kde žije džihádista z ciziny, byly slyšet výbuchy. Tato oblast je poslední velkou enklávou ovládanou povstalci bojujícími proti režimu syrského prezidenta Bašára Asada. Po útoku nad místem zůstaly blíže neurčené průzkumné letouny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám