Hlavní obsah

Kerry popřel nevěru

Právo, Novinky, ČTK, Jiří Roškot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADISON

John Kerry, který má velké šance stát se demokratickým kandidátem na amerického prezidenta, v pátek popřel, že by od udržoval mimomanželský vztah s neznámou mladou ženou. Kerry tvrzení bulvárního serveru Drudge Report odmítl: " Kategoricky to popírám. Je to fáma. Není to pravda. Tečka. A je to naposledy, co se k této záležitosti vyjadřuji."

Foto: Veronika Vynikalová
Článek

Podle některých zdrojů Kerry mimomanželský vztah s touto ženou, který měl trvat od roku 2001, ovšem připustil; prý však k tomu nemá co dodat a naprosto ho to neznepokojuje.

Aféra vyvolala živou pozornost a je prvním vážnějším skandálem, jež může ohrozit jeho vítězné tažení primárkami. Mohla by ohrozit i jeho útok na Bílý dům. Republikáni okamžitě odsoudili senátora Kerryho jako muže bez principů.

Žádné svědectví není

Podle bulvárního serveru Drudge Report, který skandální tvrzení proti Kerrymu uveřejnil jako první, odjela ona neznámá mladá žena na politikovu důraznou výzvu z USA kamsi na jih Afriky poté, co ji oslovilo vedení nejmenovaného amerického média. Podle serveru se zkoumání možných Kerryho milostných pletek odvíjí už od konce loňského roku. Novinářům prý tehdy nabídl fantastický příběh blízký přítel ženy, po níž nyní média usilovně pátrají. Tehdy však byl senátor považován za outsidera začínající kampaně.

"Je to těžké dokázat," citoval Drudge Report mediální zdroj. "Neexistuje žádná výpověď jako v případě Moniky Lewinské," uvedl dále server s poukazem na záchytné body, od nichž se v roce 1998 začal odvíjet skandál demokratického exprezidenta Billa Clintona se stážistkou Monikou Lewinskou, který rozpoutal právě Drudge Report. 

Wesley Clark stojí za Kerrym

Zájem reportérů údajně přiživil odstoupivší Kerryho  rival v primárkách, generál Wesley Clark, neboť v neformálním rozhovoru s novináři údajně prohlásil: "Kerry se zhroutí kvůli otázce asistentky." Po svém odstoupení, které oznámil ve středu, ale Clark naprosto důrazně popřel, že by s reportéry vůbec hovořil. Veřejně naopak vyjádřil podporu Kerrymu.

Manželka je bohatá dědička

Kerry je od roku 1995 ženatý s Teresou Heinzovou, s níž se poznal o tři roky dřív na Summitu Země v brazilském Rio de Janeiru. V oficiálním životopise na své internetové stránce prezidentský kandidát neuvádí nic o svém předchozím osobním životě, s výjimkou toho, že má dvě dcery Alexandru a Vanessu. Televize CNN v profilu kandidátů uvádí, že obě dcery jsou z Kerryho prvního manželství, které skončilo rozvodem v roce 1988.

Kerryho nynější manželka se narodila v Mosambiku a studovala v Jižní Africe a ve Švýcarsku. Mluví pěti jazyky. Je dědičkou půl miliardy dolarů po svém prvním manželovi, republikánském senátorovi Johnu Heinzovi, členovi rodiny vlastnící známý potravinový koncern. O prvního manžela přišla v roce 1991, když zahynul při leteckém neštěstí. Má s ním tři syny.

Výběr článků

Načítám