Hlavní obsah

Katarský emír Putinovi: Jsem hrdý na vztah s Ruskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Katarský emír Tamím bin Hamad Sání poděkoval ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi za velkou podporu při pořádání mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční v Kataru letos na přelomu listopadu a prosince. Uvedl také, že je hrdý na vztah obou zemí. Emír se minulý týden setkal v Česku s prezidentem Milošem Zemanem.

Foto: Profimedia.cz

Katarský emír Tamím bin Hamad Sání a ruský prezident Vladimir Putin při setkání v Kazachstánu

Článek

Na čtvrtečním setkání s Putinem v kazašské Astaně podpořil emír šéfa organizačního výboru šampionátu Nassera Al Khatera, který uvedl, že hodlá tvrdě zasahovat proti politickým gestům hráčů či členů realizačních týmů.

Může za náhlý odlet emíra Macron?

Evropa

Vymezil se také proti plánu kapitánů evropských týmů, kteří chtějí nosit pásku s nápisem One Love na podporu Ukrajiny.

„Poté, co Rusko dosáhlo velkého úspěchu při pořádání posledního mistrovství světa ve fotbale v roce 2018, ruští přátelé poskytli Kataru velkou podporu především při organizaci turnaje v Kataru,“ uvedl emír.

„Děkujeme vám za to, jsme hrdí na vztah obou zemí,“ děkoval katarský emír Putinovi. „Velmi rád se s vámi setkávám, pane prezidente,“ dodal.

Velvyslanec: Katarský emír odletěl z Prahy spokojený

Zahraniční

„Jsem si jistý, že šampionát bude úspěšný,“ odvětil mu ruský prezident.

Katar je historicky první arabskou zemí, která MS ve fotbale uspořádá. Zároveň je první zemí, kde se šampionát neuskuteční v tradičním termínu po konci sezony na přelomu června a července.

Kvůli vysokým teplotám, jež v obvyklém termínu v zemi panují, se konání turnaje přesunulo na podzim. Turnaj začíná 20. listopadu, finále je na programu 18. prosince.

Valné shromáždění OSN odsoudilo anexi části Ukrajiny. S Ruskem hlasovaly čtyři země

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:
Mistrovství Asie ve fotbale

Výběr článků

Načítám