Hlavní obsah

Kadyrov zveřejnil video: Jsem v pořádku, provětrejte si hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na telegramovém účtu Ramzana Kadyrova se v neděli objevily videosekvence ukazující kontroverzního čečenského vůdce ve zdraví a dobré náladě. Ukrajinská rozvědka přitom v pátek přišla s informacemi o tom, že Kadyrov je v kritickém zdravotním stavu po neznámé těžké nemoci.

Foto: Chingis Kondarov, Reuters

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov na snímku z roku 2022

Článek

„Doporučuji každému, kdo na internetu nedokáže odlišit pravdu od lži, aby se šel projít na čerstvý vzduch a dal si hlavu do pořádku. Déšť vám udělá dobře.“ Tato slova doprovázejí na telegramovém kanálu čečenského vůdce Ramzana Kadyrova video, na kterém je Kadyrov k vidění v plášti proti dešti v neidentifikovatelném prostředí.

Pravost ani dataci zprávy, která má zjevně sloužit k rozptýlení spekulací o Kadyrovově zdravotním stavu, nelze nezávisle ověřit. V Grozném nicméně v současnosti skutečně panuje deštivé počasí.

Kadyrov odsoudil vzpouru žoldnéřů, posílá své jednotky na pomoc

Válka na Ukrajině

Ukrajinská vojenská rozvědka přišla v pátek s informací, podle které má být Kadyrov v kritickém zdravotním stavu poté, co prodělal neznámou těžkou nemoc. Čečenský vůdce neměl být schopen udržet otevřené oči a měly ho trápit potíže s ledvinami. Ani tyto skutečnosti však nebylo možné ověřit.

Šestačtyřicetiletý Kadyrov je od roku 2007 neoficiálním prezidentem autonomní Čečenské republiky v rámci Ruské federace. Od začátku ruské agrese na Ukrajinu podporuje Moskvu, jeho jednotky se účastní vojenských akcí po boku pravidelné ruské armády.

Čečenský vůdce Kadyrov má být v kritickém stavu

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám