Hlavní obsah

Johnsonova popularita se hluboce propadla, berou ho jen tři procenta spolustraníků

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Navzdory příznivým číslům denních přírůstků nákazy koronavirem a kompletnímu rozvolnění nejsou britští konzervativci se svým premiérem spokojeni. Vyplývá to z průzkumu pravicového serveru Conservative Home, o kterém informovala ostrovní média. Popularita Borise Johnsona za červenec spadla z 39 na pouhá tři procenta.

Foto: Profimedia.cz

Britský premiér Boris Johnson

Článek

Konzervativní deník Daily Telegraph, o kterém Johnson údajně mezi kolegy mluví jako o svém „skutečném šéfovi”, přikládá obrovský propad preferencí incidentu z předminulého týdne.

Tehdy britský premiér odmítl nastoupit do povinné izolace poté, co přišel do kontaktu s pozitivně testovaným ministrem.

Downing Street nejdřív tvrdila, že se Johnson zúčastní pilotního programu každodenního testování, a proto se nemusí uchýlit do karantény. Po obrovské vlně kritiky ale kancelář premiéra otočila a Johnson musel do izolace.

Johnson nechtěl do karantény. Musí

Evropa

Pravidelný průzkum serveru Conservative Home berou konzervativci poměrně vážně, protože autoři se dotazují pouze členů strany, což dává současné vládě rámcovou představu, jak je jejich chování vnímáno spolustraníky.

Johnson se v tuto chvíli se 3,4 procenta jen tak tak drží nad hladinou negativního hodnocení. Pozoruhodné je, že ministra financí Rishiho Sunaka, který měl kvůli stejnému pozitivnímu kontaktu putovat do karantény také, se kauza nijak výrazně nedotkla.

V celkovém žebříčku si drží druhé místo, což posiluje spekulace, že by jednou mohl Johnsona nahradit i v nejvyšší funkci.

Británie hlásí nejvíce migrantů na člunech za jeden den

Zahraniční

Kromě premiéra se v žebříčku vládních politiků výrazně propadla také ministryně vnitra Priti Patelová, což Telegraph přisuzuje nezvládnutí nejnovější migrační krize.

Nejhůře vnímaným ministrem zůstává šéf resortu školství Gavin Williamson, který byl v průběhu pandemie ostřelován ze všech stran za to, že protikoronavirovými pravidly vytváří ve školách chaos.

Reklama

Výběr článků

Načítám