Hlavní obsah

Jih USA stále drtí brutální mráz

Právo, CNN, ČTK, ave

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněhová bouře a rekordní mráz, které udeřily v USA, si vyžádaly už dvě desítky životů. V Texasu zůstávaly více než čtyři miliony lidí bez elektřiny, někde zkolabovala i vodovodní síť.

Článek

„Domy v Texasu běžně nemají izolaci, což znamená, že teploty uvnitř rychle spadly k nule. Také praskalo zamrzlé potrubí, navzdory snahám některých lidí uchránit je před zimou za pomoci peřin,“ napsala BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Historická zima v USA - rekordní mráz si už vyžádal dvě desítky obětíVideo: Reuters

Kvůli mrazům je v Texasu stále 3,5 milionu lidí bez proudu, přibývá otrav

Amerika

Elektrická síť kolabovala i v důsledku náporu zapojených přímotopů. Ceny energie raketově stouply. Texaská energetická síť je navíc cíleně izolovaná od okolních států, takže nemůže chybějící energii nakoupit jinde. Podle The Dallas Morning News bude obnovení dodávek trvat i několik dní.

Ledová stěna na Vysočině díky tuhým mrazům znovu ožila

Cestování

V oblasti Houstonu zemřeli čtyři členové jedné domácnosti při požáru, který vznikl poté, co zatopili v krbu. Další úmrtí způsobily dopravní nehody a otravy oxidem uhelnatým. V Dallasu v úterý teplota klesla na minus 18 stupňů a prolomila 70 let starý rekord.

Reklama

Výběr článků

Načítám