Hlavní obsah

Jedenáctiletou dívku ve Francii zabila střelba, když si hrála před domem. Policie zadržela 71letého souseda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenasedmdesátiletý Nizozemec je podezřelý, že v Bretani na západě Francie zastřelil 11letou dívku z Británie hrající si v zahradě u domu, který patří jejím rodičům. Zranění utrpěli i její otec a matka. Možným motivem útoku mohly být sousedské spory. o pozemek.

Foto: Profimedia.cz

Případ vyšetřuje francouzská policie, která zadržela souseda z Nizozemí. Ilustrační foto.

Článek

Britská rodina ve vsi Plonévez-du-Faou nedaleko Brestu v sobotu večer grilovala na zahradě, když se tam objevil muž se zbraní a několikrát vystřelil, napsal web britského listu The Guardian. Jedenáctiletá dívka zemřela na místě, jejího otce střelec zasáhl do hlavy a je v kritickém stavu.

Matka je také zraněná, ale podle prokurátorky Carine Halleyové není v ohrožení života. Mladší dceři manželského páru se podařilo utéct k sousedům a zavolat pomoc.

Halleyová uvedla, že policie v souvislosti s tímto případem zadržela 71letého muže z Nizozemska, který také žije v Plonévez-du-Faou. K výslechu šla rovněž jeho žena. Oba podle prokuratury skončili ve vazbě, informovala francouzská stanice RTL. Úřady útok vyšetřují jako vraždu nezletilého člověka a pokus o vraždu.

Podle francouzských médií měla britská rodina se sousedy už několik let spory kvůli kusu země mezi jejich pozemky, přesný motiv střelby však zatím známý není, řekla Halleyová. Muž z Nizozemska si prý také stěžoval na to, že je britská rodina hlučná.

Útok se stal jen krátce poté, co syrský uprchlík v Annecy na východě Francie v parku na břehu jezera pobodal čtyři děti a dva dospělé. Jednou z napadených je tříletá dívka z Británie.

V Annecy útočil syrský křesťan, který nechal rodinu ve Švédsku

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám