Hlavní obsah

Jako dárek dostala žena v Maďarsku let balonem, stal se jí osudným

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden lidský život si vyžádala sobotní havárie balonu mezi maďarskými obcemi Vál a Kajászó v centrální části země. Pro agenturu MTI to potvrdila maďarská policie.

Foto: Blikk.hu

Ohořelý balon v poli

Článek

Mluvčí záchranářů Pál Győrfi řekl, že balon se krátce po startu vzňal. „Tři lidé dokázali z koše vyskočit, ale devětapadesátileté ženě se to už nepodařilo. Její tělo našli záchranáři nedaleko zříceného koše balonu,“ uvedl mluvčí.

Podle Győrfiho zbývající tři pasažéři utrpěli zranění. „Zranění utrpěl jeden muž a dvě ženy. Měli popáleniny na 20 až 25 procentech těla,“ konstatoval mluvčí. Zranění byli převezeni do nemocnice a jejich stav je stabilní.

Dárek od manžela

Deník Blikk informoval, že let balonem dostala 59letá žena ke svým narozeninám jako dárek od manžela. „Z balonu měli sledovat západ slunce. Let dostala žena darem od manžela, který celé tragédii přihlížel ze země,“ dodal list.

Norbert Mészáros zná šedesátiletého pilota balonu z klubu a považuje ho za jednoho z nejzkušenějších. „Začínali jsme spolu před dvaceti lety,“ dodal Mészáros.

V současnosti má v Maďarsku povolení k převozu lidí asi 50 balonů, které vykonají ročně přibližně 600 vzletů. Sobotní nehoda byla první havárií balonu v Maďarsku se smrtelnými následky.

Foto: Blikk.hu

Trosky balonu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám